De fem viktigaste trenderna just nu inom Legal Tech

Precis som resten av världen håller juristbranschen på att digitaliseras. Framtidens juristbyrå är mer effektiv och innovativ än någonsin – iallafall om man får tro framtidsspanarna. Här är fem stora trender inom legal tech som Netdocuments förutspår för 2022.

Artificiell intelligens och machine learning gör äntligen intåg

Efter många års spekulation är det nu äntligen dags för artificiell intelligens och machine learning att på riktigt ta plats i vardagen. Med hjälp av dataanalyser kan nu AI och ML upptäcka anomalier, förutsäga framtida resultat och identifiera potentiella lösningar. Redan idag används AI och ML för att automatisera arbetsflöden och processer, men under det kommande året kommer vi alltså att få uppleva effekterna av den smarta tekniken mycket mer. 

Cybersäkerhet för hela slanten

Med distansarbetet som ökade till en följd av pandemin kom också ett mycket större behov av de digitala moln som redan används på de flesta arbetsplatser. När nu många jurister fortsätter att jobba på distans eller kör en mix av hemarbete och kontor kommer säkerheten i dessa moln verkligen att bli viktig – räkna med att behöva multifaktorautentisera dig både en och två gånger framöver.

Inte bara automatisering – hyperautomatisering!

Många jurister upplever att det administrativa arbetet tar upp för mycket tid. Genom hyperautomatisering kan man äntligen komma runt problemet. Med hjälp av flera olika tekniker kan nu en allt större del av juristbyråns arbete ske automatiskt, på ett ytterligare mer avancerat sätt än vanlig automatisering. Genom att delegera bort stora delar av det repetitiva arbetet kan juristerna istället lägga sin tid på arbete som ger mer värde för kunderna. 

Ännu mer fokus på kundupplevelsen

Utan klienter – ingen affär och det är av yttersta vikt att byråer anammar en teknik som gör kundupplevelsen mer bekväm, sömlös och transparent. En smidig upplevelse kommer att öka både kvantiteten och kvaliteten på ärenden. 

Plattformen är det nya gamla

Plattformisering är inget nytt hos juristbyråerna, men just nu upptäcker fler och fler företag fördelarna med att samla allt i en enda plattform. Med ett enda system, som har inbyggda verktyg för medarbetarnas olika arbetsflöden, blir vardagen på jobbet enkel och effektiv. Med en bra plattformslösning kan teamet hitta det de behöver när de behöver det.