“DER Juridik är den enda byrån jag stött på som tillämpar work-life-balance på riktigt”

För en person som älskar att utmana sig själv, att vara social och att hjälpa andra att lösa problem är juristyrket en perfekt matchning. Det visade sig för Rebecca Ahl, som idag är jurist inom fastighet, entreprenad och familjerätt på DER Juridik.

– Att börja jobba efter examen blev en positiv överraskning, yrket är inte alls som utbildningen. Det handlar mycket om att vara kreativ och att se lösningar när de kan vara svåra att se vid första anblick. Dessutom är DER en unik byrå i vår bransch, här värderar man verkligen medarbetarnas välmående och man får testa på många olika saker, säger Rebecca Ahl.

Rebecca Ahl har alltid varit personen vännerna ringer när de vill ha råd och en stor drivkraft i hennes liv är att kunna hjälpa andra. Trots det slogs hon aldrig som barn av tanken att utbilda sig till jurist.

– Jag kommer från en hantverkarfamilj och en akademisk utbildning är inget man förväntas ha i min familj. I gymnasiet läste jag en kurs i familjerätt och det var första gången jag kom i kontakt med juridik, säger Rebecca.

När hon tre år efter studenten ändå bestämde sig för att det var läge att plugga vidare för att kunna få ett mer utmanande jobb satte hon juridik högst upp på ansökningslistan – och kom in.

– Det var inte självklart, men när jag kom in på utbildningen kände jag att jag inte kunde tacka nej till möjligheten. Jag var livrädd när jag började plugga och under de första två åren av juristutbildningen tänkte jag att jag skulle hoppa av. Men sedan vände det, när allt inte var lika stort och främmande längre, och jag märkte hur väl yrket skulle passa mig som person. Då blev det roligt, berättar Rebecca.

För Rebecca, som alltid velat ha ett jobb med mycket spännande utmaningar, blev det en fullträff när hon efter examen blev anställd på DER Juridik.

– Att börja jobba efter examen blev en positiv överraskning, yrket är inte alls som utbildningen. Det handlar mycket om att vara kreativ och att se lösningar när de kan vara svåra att se vid första anblick. Som jurist träffar jag massor av människor, och jag får verkligen utlopp för min sociala sida. Dessutom är DER en unik byrå i vår bransch, här värderar man verkligen medarbetarnas välmående och man får testa på mycket olika saker. Under de här två åren som gått sedan min examen har jag fått göra mycket mer än många av mina vänner från utbildningen fått göra, säger Rebecca.

Ända sedan hon fick upp ögonen för ämnet i gymnasiet har familjerätten varit det som lockat mest, men på DER har hon också haft möjligheten att fördjupa sig inom fastighet och entreprenad.

– Det är ett väldigt komplext område och det passar mig bra för jag får verkligen utmana mig själv. Det är något helt annat än familjerätt och det är en av fördelarna med DER, att man får utrymme att testa på allt och sedan välja sin inriktning, säger Rebecca.

De senaste årens turbulenta byggbransch, där pandemin och kriget i Ukraina har gjort att material blivit försenat och ökat mycket i pris, har orsakat många tvister. Det som många pratar om just nu är frågan om avtal bör ha indexregleringar för att undvika oförutsedda händelser.

För Rebeccas del innebär detta bland annat att hjälpa företag att ligga i framkant, att hjälpa till med det förebyggande arbetet så att alla parter känner sig trygga när avtal ingås.

– Målet är alltid att hålla en bra dialog för att undvika en process. När nya situationer uppstår vet man inte hur det kommer att landa i domstol och det är mycket pengar som står på spel, säger Rebecca.

Att hon efter examen för två år sedan sökte sig till DER Juridik trots att hon egentligen hade bestämt sig för att inte jobba på byrå är ett beslut hon idag är väldigt nöjd med.

– Jag hade tidigare en stark förutfattad mening om att jag inte ville jobba på byrå, det är inte kul att jobba om man är nedgrävd under hundra ärenden som man inte har ordentligt med tid att sätta sig in i. För mig är det viktigt att klienterna känner sig sedda, hörda och förstådda, samt att ha en work-life-balance och tid för familj, vänner och intressen utöver jobbet. DER är hittills den enda byrån jag stött på som tillämpar detta på riktigt. De som vill må bra och som vill känna att man faktiskt gör det bästa för klienten, de ska söka sig till DER, avslutar Rebecca Ahl.